antigraffiti fólia

Anti-graffiti fólia

Az anti-graffiti fóliák hathatós védelmet nyújtanak a graffiti, a vandalizmus ezen megnyilvánulása ellen. Az összefújt tömegközlekedési eszközök negatív színben tüntetik fel a társaságokat, az utasokban növelik a bizonytalanság érzését. A következmény stagnáló, csökkenő utasforgalom, kevesebb bevétel, megnövekedett fenntartási költségek, több kiadás (őrzés-védelem, karbantartás).
A fólia felületéről a firkák eltávolíthatóak. Ez az egyedülálló konstrukció a tömegközlekedési eszközökön - autóbusz, villamos, vasúti gépjármű -, illetve a magántulajdonban lévő gépjárműveken azok védelmének érdekében alkalmazható. Míg a vegyszeres lemosás a festékeket, védlakkokat roncsolja, a fóliát nem.
A SAG fóliák a járművek külső-belső felületeit tönkre tevő graffitik, illetve az ablakok összekarcolása ellen nyújtanak hathatós és gazdaságos megoldást.

A Complex SAG fólia

 • A vagonok színvilágának kialakítása nagyságrenddel gyorsabban érhető el a hagyományos festéssel szemben, azaz a kocsi napokban mérhetően gyorsabban kerülhet vissza a forgalomba.
 • Olcsóbbá válik a vagonok tisztítása, mivel a fólia felületén igen nehezen tapad meg a szennyeződés; kevesebbszer kell "savas tisztítást" alkalmazni.
 • 8-10 éven át biztosított a vagonokon lévő firkák, olcsó graffiti eltávolító kemikáliákkal
 • történő biztonságos lemosása. Ezen időtartamban nincs szükség csiszolásra, újra festésre.
 • Az összefirkált felület elfedhető, azaz a már összefirkált felületre is felragaszthatók, hiszen a színes fólia elfedi azokat.
 • A fóliák egyben, jelentős ragasztómaradvány nélkül távolíthatók el a felületről, szemben a "sima" anti-graffiti fóliákkal!
 • Bizonyos esetekben a vagonon már rajta lévő anti-graffiti fóliára is felragaszthatók.
 • láthatatlan,
 • magas (SAG 100) vagy emelt szintű (SAG 175) védelmet nyújt az ablakok összekarcolása ellen,
 • az oldószereknek ellenáll,
 • felületükről a firka könnyen eltávolítható,
 • könnyen applikálható, illetve ragasztó maradvány nélkül távolítható el,
 • növeli az ablakok betörésállóságát,
 • biztonságosabbá teszi a menekülést az ablakon át baleset esetén,
 • költséghatékony,
 • rövidebb karbantartási idő.

A Complex SAG fóliák előnyei:

Graffiti ellenállóképesség

A fólia abban az értelemben "anti-graffiti" fólia, hogy a felületéről különböző oldószerekkel, kemikáliákkal a firkák eltávolíthatóak. Ez a kémiai lemosási folyamat nem roncsolja a konstrukciót, míg a hagyományosan használt festékeket, védőlakkokat, PVC fóliákat igen.

Könnyebb karbantartás
A vasúti társaságok előnyei:

Nagyságrenddel ritkábban kell a vagonokat az ún. "savas lemosással" tisztítani, mivel a fóliára a kosz nagyon nehezen tapad. Ebből következik, hogy a felület tisztítása során a legtöbb esetben bőven elegendő a tiszta víz és a hagyományos olcsó, környezetbarát mosószerek használata. Amennyiben mégis szükségessé válik az idő előrehaladtával a kocsi "savas tisztítása", a Complex SAG 500 fényes felülete az erős kémiai hatás ellenére is sértetlen marad. A vagonon lévő hagyományos PVC fóliából elkészült feliratok, jelzések a savas mosás hatására hamar bemattulnak, leválhatnak. Ez a Complex SAG fóliák használata során nem fordul elő

Mintha új lenne

A vagonok a Complex SAG konstrukcióval teljesen " becsomagolhatóak " . A speciális, magas fényű PET fóliának köszönhetően, a Complex SAG fóliával védett kocsik úgy néznek ki, mintha teljesen újak lennének.

Kopásálló

A Complex SAG kopásállósága messze felülmúlja a PVC fóliákét, és remekül teljesít a hagyományos festékekkel történő összehasonlítás során is. Ennek köszönhetően marad fenn hosszú éveken keresztül a felület fényessége.

Felverődés elleni védelem

Amikor két szerelvény elhalad egymás mellett, a keletkező légörvény által felkapott apróbb kavicsok felverődhetnek a vagonok oldalára. Ilyen esetben a hagyományosan lefestett kocsi oldaláról a festékréteg leverődhet, utat engedve ezáltal a rozsdásodásnak. A Complex SAG 500 fólia komoly védelmet jelent ez ellen a jelenség ellen.

A reklámozás lehetősége is biztosított

Amennyiben a vasúti kocsit már ellátták Complex SAG védelemmel, az így kapott felületen még mindig gond nélkül lehetséges a vinil alapú nyomtatott reklámok felragasztása.

Gyorsan és könnyen applikálható

A Complex SAG fólia sokkal ridegebb, mint a szimpla PVC fóliák. Minden applikátor közvetlenül tapasztalhatja meg, hogy mennyivel könnyebb a Complex SAG fóliákat az úgynevezett "száraz applikációs eljárással" felragasztani, mint a hagyományos PVC fóliát. A Complex SAG kiváló újra pozícionálható tulajdonságának köszönhetően az applikáció ideje akár 40-50%-kal is lerövidülhet egy hagyományos PVC fólia applikálásához képest. A Complex SAG nem deformálódik még magas környezeti hőmérsékleten sem, ami nem mondható el normál PVC fólia ragasztás esetére. Ezt azért fontos kiemelni, mert az eddigi reklámgrafikai applikációt végző cégek egy vagonra eső tapasztalati ragasztási ideje jelentősen csökkeni fog a Complex SAG használatával, tehát olcsóbbá válik az applikálás órabérben történő elszámolás esetén.

A Complex SAG fóliák korlátai:

Kizárólag sík felületre vagy egyszeresen hajlított felületre lehet applikálni. Nem lehetséges 3 dimenziós felületek applikálása az anyag megvágása nélkül. Amennyiben a kocsi felülete bordás, korrugált, az applikáció során a hajlatokat az anyag megfeszítése nélkül kell követni. Tilos az anyagot a mélyedésekbe belenyújtani!

További információk


fólia
összefirkált szerelvény...

fólia
...Complex SAG 500 fóliával helyreállítva

fólia
összekarcolt ablak

fólia
A graffiti eltávolító kemikáliák rongálják a festést

fólia
A Complex SAG 500 fólia eltávolítása

fólia
A Complex SAG 500 fólia felületét a graffiti eltávolító kemikáliák nem rongálják meg

fólia
Mintha új lenne

fólia
Kopásálló

fólia
Felverődés elleni védelem

fólia
gond nélkül lehetséges a vinil alapú nyomtatott reklámok felragasztása.

fólia
Gyorsan és könnyen applikálható
kezdőoldal     |     kapcsolat     |     referenciák    
weboldal készítés